چطور کارآفرین شویم؟


  • چگونه کارآفرینی کنیم و خود را به یک کارآفرین موفق تبدیل کنیم؟ این سوالی است که بیشتر افرادی که قصد راه اندازی کسب وکاری را دارند از خود ‌می‌پرسند. آموختن شیوه راه اندازی کسب و کار با توجه به شرایط فعلی جامعه ضرورت زیادی دارد. اگر شما با تحصیلات نتوانسته باشید نتایج دلخواهی پیدا کنید ‌می‌توانید یک کسب و کار مستقل راه اندازی کنید.

    کارآفرینان موفق خودشان صاحب کسب و کار شده‌اند و پس از پایان تحصیلات دانشگاهی و گذراندن دوره‌های تکمیلی توانسته اند کارآفرینی کنند. دکتر ماکان آریا پارسا یکی از کارآفرینان موفق کشوری است که توانسته است برای بیش از 400 نفر شغل ایجاد کند.

    کارآفرینی چیست؟

    تعریف‌های متعددی برای کارآفرینی مطرح شده است. اما در یک تعریف کلی کارآفرینی فرایندی است که باعث رضایتمندی یا تقاضای جدید ‌می‌شود. کارآفرین هم کسی است که یک تجارت یا یک کسب و کار جدید را راه اندازی کرده و برای مجموعه ای از افراد شغل ایجاد کرده است.

    کارآفرینی چیست؟
    چرا کارآفرینی امروزه مهم است؟

    چرا کار آفرینی در دنیای امروزی از اهمیت بالایی برخوردار است؟

    در شرایط فعلی جامعه بیشتر افراد نمی‌توانند با ادامه دادن تحصیل شغلی پیدا کنند و یا موفق به پیدا کردن شغل در رابطه با تحصیلات خود نمی‌شوند.

    از این رو ناچارند که خودشان یک کسب و کار را راه اندازی کنند. این کسب و کار ‌می‌تواند کوچک باشد و فقط توسط خودشان اداره شود و یا اینکه بزرگ باشد و گروهی از افراد را استخدام کند.

    حتی گروهی از افراد هستند که با وجود اینکه شاغل هستند. اما باز هم اهداف بزرگی در سر دارند و ‌می‌خواهند کسب و کار خود را داشته باشند از این رو در کنار کار خود به کارآفرینی هم مشغول ‌می‌شوند؛ اما جدای از تمام این‌ها برای کارآفرین شدن یک سری موارد وجود دارد که باید رعایت شود؛ که در ادامه به آن‌ها اشاره ‌می‌کنیم.

    گام‌های موثر برای کارآفرینی

    برای اینکه بتوان در هر کاری موفق شد، در ابتدا باید با مراحل و چالش‌های آن آشنا شد، تا با دید بهتری پیش رفت و از رقبا جا نماند. کارآفرینی نیز از این قائده مستنثی نیست و مراحل و چالش‌هایی دارد، برخی از این گام‌های مهم عبارت اند از:

    • شناخت بازار هدف
    • آشنایی از نیاز‌های اولیه برای شروع
    • ترسیم نقشه راه
    • تعیین بودجه
    • آنالیز رقبا و نوع فعالیت آن‌ها
    • بالا بردن سطح دانش خود
    • فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و تولید محتوا
    • و …

    چالش‌های کارآفرینی

    در ادامه شما را با چالش اصلی و مهم آشنا خواهیم کرد که به باور دکتر ماکان آریا پارسا مهم هستند و باید به آن‌ها نیز توجه کرد تا موفق شد. با ما همراه باشید تا یک به یک آن‌ها را بررسی کنیم.

    موانع کارآفرینی
    در کارآفرینی با چه موانعی روبرو خواهیم شد؟

    برای کارآفرینی باید اراده و پشتکار را تقویت کنید

    تغییر شرایط فعلی برای شروع کارآفرینی غوغا ‌می‌کند. اگر شرایط فعلی چنگی به دل نمی‌زند بهتر است دست به کار شوید. تغییر شرایط اولین راهی است که باید انجام دهید. برای اینکه در کارآفرینی موفق باشید باید قاطعانه و با آگاهی کامل شروع کنید و در این راه برنامه ریزی مناسبی داشته باشید.

    در چه حوزه ای ‌می‌خواهید کارآفرینی کنید؟

    شناسایی کسب و کار مناسب خودتان برای کارآفرینی کردن یک ضرورت است. برای انتخاب کار مناسب بایستی ابتدا به جنبه‌های شخصی خود از قبیل شخصیت، مدل رفتار اجتماعی، سن و تحصیلات و … توجه کنید و کاری را انتخاب کنید که در هر حالتی انگیزه انجام ان را داشته باشید.

    برای کارآفرینی باید کاری که احساس ‌می‌کنید در آن تسلط کافی دارید انتخاب کنید. اگر در گذشته حرفه ای را انجام داده اید و احساس ‌می‌کنید ‌می‌توانید تخصصی تر و بهتر مهارت خود را در همان حوزه افزایش دهید و محصول یا خدمتی جدیدتر به مشتری معرفی کنید بهتر است در همان حرفه کارآفرینی کنید.

    تقلید در کارآفرینی

    برخی از افراد در کارآفرینی از کسب و کارهای مشابه تقلید ‌می‌کنند. به طور کلی تقلید از کسب و کارهای مشابه فرصت رشد و خلاقیت و نوآوری را شما ‌می‌گیرد. برای موفق شدن ‌می‌توانید از کسب و کارها ایده بگیرید و نقاط قوت آن‌ها را بررسی کنید و هیچوقت به فکر تقلید نباشید.

    برای کارآفرینی نیازهای بازار را شناسایی کنید

    برای شروع کارآفرینی بهتر است نیازهای بازار را شناسایی کنید و بدانید بازار به چه خدمات و محصولاتی نیاز دارد. زمانی که با برنامه ریزی و شناخت نیازهای جامعه پیش بروید راه رسیدن به هدف‌هایتان هموار ‌می‌شود.

    نوشتن طرح تجاری قبل از کارآفرینی ‌می‌تواند به شناخت بازار و استراتژی لازم کمک کند. اگر با شناسایی بازار و نیازهای جامعه بتوانید یک ایده ی خلاقانه مطرح کنید و در کنار آن تکنیک‌های کارآفرینی و مدیریت کسب و کار را یاد بگیرید به راحتی ‌می‌توانید به هدف‌های خود برسید.

    قبل از کارآفرینی مخاطبان خود را بشناسید

    برای کارآفرینی باید ابتدا مخاطبان هدف را خود را بشناسید و بررسی کنید که آیا خدمت یا محصول شما به کار مخاطبان ‌می‌آید. ‌می‌توانید قبل راه اندازی با مشتریان احتمالی خود یک مصاحبه داشته باشید. سنجش بازار هدف و پرسش از مشتریان ‌می‌تواند تا حدودی به سوالات شما در رابطه با محصولات و خدمات پاسخ دهد.

    اهمیت مدیریت مالی در کارآفرینی

    مدیریت امور مالی در کارآفرینی بسیار مهم است. بیشتر کارآفرینان موفق برای شروع کسب و کار خودشان بدون هیچ گونه پشتوانه ای سرمایه گذاری کرده اند. دکتر ماکان آریا پارسا که در لیست کارآفرینان موفق است فقط با پشتکار خود و بدون هیچ گونه پشتوانه مالی توانسته است به این حجم از موفقیت برسد.

    دکتر ماکان آریا پارسا
    تصویری از دکتر ماکان آریا پارسا

    درک دقیق از امور مالی و توانایی مدیریت آن‌ها برای کارآفرینی الزا‌می‌است. برای مدیریت بهتر ‌می‌توانید از نرم افزارهای حسابداری یا مدیریت مالی استفاده کنید.

    ایجاد یک شبکه پشتیبانی برای شروع کارآفرینی

    ایجاد یک شبکه گسترده از طرفداران، مشاوران، شریکان و فروشندگان بعد از اینکه نسبت به کارآفرینی و شروع کسب و کار متعهد شدید بسیار مهم است. با نظر سنجی از مشتریان و گروه پشتیبانی خود ‌می‌توانید پی ببرید که آن‌ها به چه چیزهای علاقمند هستند. این روزها شبکه‌های اجتماعی برای این امر بسیار پرکاربرد هستند و برای فروش و معرفی محصولات و خدمات به سراسر جهان مهم هستند.

    سخن پایانی

    همه ی کسب و کارهای مستقلی که در اطراف خود ‌می‌بینید به نوعی با کارآفرینی شروع به فعالیت کرده اند. کارآفرینی فرایندی است که لازمه آن:

    • پشتکار و اراده
    • دانش بالا
    • تعاملات بالا
    • توانایی ریسک
    • مدیریت مالی
    • داشتن تیم قدرتمند
    • و …

    است. اگر بخواهید در این حوزه موفق شوید بایستی ابتدا بازار هدف را بشناسید و متناسب با بازار هدف گذاری کنید.

    برای اینکه بدانید چگونه کارآفرینی کنید لازم است که با کارآفرینان موفق مشاوره داشته باشید. مشاوره ‌می‌تواند تکنیک‌های موثر را به شما یاد دهد و چالش‌های احتمالی که ممکن است پیش روی شما قرار بگیرد را به شما گوشزد ‌می‌کند.

    دکتر ماکان آریا پارسا فردی است که راهکارهای رشد، پیشرفت و یادگیری را به شما نشان ‌می‌دهد. تجربیاتی که این کارآفرین موفق به شما منتقل ‌می‌کند باعث ‌می‌شود که شما بحران‌های پیش رو به خوبی رد کنید و در این مسیر موفق شوید.

    سوالات متداول

    در این مسیر پر پیچ و خم ممکن است برای شما سوالاتی پیش آید، ما برخی از این سوالات را به طور اختصاصی بررسی کرده و پاسخ آن‌ها را خواهیم داد.

    • آیا ایجاد ارزش باعث فروش بیشتر در کارآفرینی ‌می‌شود؟

    وقتی قرار است کارآفرینی کنید و کسب و کار جدیدی را راه اندازی کنید باید تنها هدفتان ارائه خدمات به مشتریان باشد. اگر این ارائه برابر با رضایت بیشتر مشتریان باشد فروش مجموعه شما بیشتر خواهد بود و زودتر به سودآوری ‌می‌رسید.

    • آیا تبلیغات کلا‌می در کارآفرینی موثر است؟

    این روزها بیشتر کسب و کارهای نوپا از شبکه‌های اجتماعی برای معرفی خود به کاربران استفاده ‌می‌کنند. در کارآفرینی باید به مردم بگویید که کسب و کار شما چیست و زمینه فعالیت شما چیست؟ تبلیغاتی کلا‌می‌مانند داشتن روابط عمو‌می‌بالا، سخنرانی و … در کنار شبکه‌های اجتماعی برای گسترش کسب و کار شما بسیار مهم است.

    • چقدر داشتن تیم قدرتمند در کارآفرینی مهم است؟

    اگر کارآفرینی را به تنهایی شروع ‌می‌کنید و کسب و کار شما نیاز به کارمند ندارد پس لازم است که فقط توانایی مدیریت را یاد بگیرید؛ اما در کسب و کارهایی که به صورت تیمی‌پیش ‌می‌روند تخصص تیم بسیار مهم است. تخصص و انگیزه تیم در کنار مدیریت و ساماندهی شما ‌می‌تواند به رشد مجموعه شما کمک کند.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    هفت − 7 =

    بعد از ثبت شماره لینک ورود به اجلاس برای شما ارسال می گردد.